2014. március 16., vasárnap

Megérkeztünk a Sixth Avenue-ra :)

Már harmadik éjszakánkat is eltöltöttük az átmeneti lakásunkban. A lakás a 6. sugárúton van, a 4. emeleten lakunk. Központi helyen vagyunk, kb. 10-15 perc a férjem munkahelye gyalog. Az egész háztömbben apartman házak vannak kialakítva, amiket céges kiküldött dolgozóknak vesznek ki. Március végéig maradunk itt, utána költözünk át a végleges albérletünkbe.

Sajnos a 4. emelet New Yorkban még a nagyon zajos kategóriába tartozik, alattunk egy kb. 4-5 sávos út megy, és velünk szemben építkeznek. A háztömb alatt azt hiszem fut egy metróvonal, így időközönként az elhaladó szerelvényeket is behalljuk :) szóval a madárcsicsergős, nyugis környezetet elfelejtettük egy darabig.

A lakásban van egy hálószobánk, egy fürdőszobánk és egy amerikai konyhás nappalink. Nagyon szépen berendezett, mindennel felszerelt (mosogatógép, edények, vasaló, hajszárító). Kaptunk törülközőket, ágyneműt, szóval most mindenünk megoldott. Szerencsére mosógép is van a szintünkön. A fűtés szokatlanul működik, olyan mint egy klíma nálunk meleg levegővel. Gyorsan felfűt, de a hőszigetelés elég gyenge, mert kb. fél óra alatt le is hűl a lakás. Hatalmas ablakaink vannak, ami szerencsére sok fényt beenged :) Az ablakokhoz én eddig nem mertem nyúlni, szombaton majdnem kiesett az egyik :) Jönnek szerelők nemsokára azt hiszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése