Ma ünnepi alkalom volt nálunk,
így eldöntöttük, hogy elmegyünk egy híres-neves manhattani steakházba
vacsorázni. Jól választottunk! A hatalmas
étterem szinte teltházzal üzemelt, de szerencsénkre találtak nekünk egy
hangulatos kis asztalt. Épphogy leültünk, a pincér máris odajött hozzánk: az
este ő lesz a segítségünkre, kérés esetén őt keressük. Azonnak a menüre tértünk,
az étterem a kevesebb több jelszavával mindössze 3 oldalas étlapot tart
nyilván, csakis a legjobb fogásokkal. A pincértől rövidesen megtudtuk, hogy azért van
néhány, étlapon nem szereplő, titkos mesterfogás, amit csak külön kérésre
készítenek el J A menü véglegesítése előtt még fellapoztuk a
borlapot, ami több száz fajtát tartalmazott Európa, Új-Zéland,
Kalifornia, stb. bortermő vidékeiről.
Végül mindketten steaket
kértünk, 1-1 pohár borral. A steakek nagyon jól sikerültek, a férjem medium-rare
csontos rib eyet (on the bone rib eye), én pedig medium strip-et kértem. A
húsok – az otthoni steak-ekhez képest – hatalmas méretűek voltak, az enyém kb.
fél kilós hús volt, a férjemé még ennél is nagyobb darab. Nekem tökéletes volt
a medium, a férjem kicsit nyersnek találta – az otthoniakhoz képest – a medium-rare
sütést. Mivel évfordulót ünnepeltünk az
étterem ingyenes desszertet kínált, citromtortát választottunk.
Egyébként jó volt látni
az étterem vendégkörét, volt körülöttünk sok fekete-bőrű, ázsiai, bevándorlók –
mint mi…Arra gondoltam, hogy nálunk Magyarországon sajnos a kisebbség ezt nem
engedheti meg magánakL Az viszont nem volt annyira szimpatikus, hogy
nagyon sok párban érkező vendég a beszélgetés helyett az okostelefonon
kommunikált folyamatosan. Nézzétek például ezt a párt:
A manhattani éttermek
spórolnak a foglalt asztalokkal, így miután befejeztük a vacsorát a pincér
máris hozta a számlánkat. Az árak húzósak voltak, de hát egyszer van Budán
kutyavásár! J Kb. 15%
borravalót adtunk, ami úgy tudjuk itt átlagosnak számít. Most pár napig száraz kenyéren élünk J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése