2014. március 16., vasárnap

Termelői piac a Union Square-en

Pár napja megtudtuk, hogy Manhattan legnagyobb termelői piaca (farmer's market - a helyiek szerint) a szombatonként nyitva tartó Union Square-en található piac. Így tegnap délelőtt elsétáltunk arrafelé, hogy feltérképezzük, mi és milyen áron kapható.

A piac árai sajnos az amúgy is elég magas bolti árakat is meghaladják. Úgy tűnik, hogy Manhattanben az emberek alapvetően azért keresik fel a termelői piacokat, hogy közvetlenül, helyi termelőktől vásároljanak. A termékek biztosan nagyon jó minőségűek. Biztatónak tűnt a kínálat, egészen a otthoni formákra emlékeztető árukkal találkoztunk. Örültünk, hogy végre láttunk egy kicsit hibás (de annál természetesebb!) formájú almákat, répákat, stb. (A bolti áruk nagy része - gondolom valamilyen génmódosítás miatt - nagyon tökéletes formájúnak, színűnek, romlatlannak hat. De ki tudja mit okoz ez a sok tökéletes ennivaló????)

A piac hangulatát leginkább az otthoni biopiacokhoz tudnám hasonlítani. De különbség az, hogy itt a kínálat nagyon széles volt. Otthon a legtöbb termelői piacon csak lekvár, sajt, gyümölcslé, meg 1-2 sonka kapható. A Union Square-en azonban igazából minden volt: zöldségek, saláták, méz, több standnyi kenyér, húsok (csirke, kacsa), kolbászok, halak, tenger gyümölcsei, tojás, gyümölcs, tejtermékek, sajtok. Helyiektől hallottuk, hogy tavasszal, nyáron a mostani kínálat kétszeres lesz kint szombatonként.

Itt egy pár kép a piacról:





A piacot a GrowNYC című non-profit szervezet üzemelteti, honlapjuk: http://www.grownyc.org/about

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése